Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Personal Investment Portfolios

Διαμορφωμένα επενδυτικά χαρτοφυλάκια

Επενδύσεις σε όλον τον κόσμο

Επαγγελματική διαχείριση χαρτοφυλακίου

Με την υπηρεσία Personal Investment Portfolios έχετε πρόσβαση σε διαμορφωμένα επενδυτικά χαρτοφυλάκια. Επιλέγετε την επενδυτική στρατηγική, δηλαδή τον τύπο επενδυτικού χαρτοφυλακίου, που ταιριάζει στις ανάγκες, τις δυνατότητες και το επενδυτικό προφίλ σας. Απολαμβάνετε τα πλεονεκτήματα της επαγγελματικής διαχείρισης από τους ειδικούς της Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ, που έχει ηγετική θέση στη διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων στην ελληνική αγορά.

Αποκτήστε ατομικό χαρτοφυλάκιο μέσα από το ασφαλές περιβάλλον του e-Banking.

Θέλω να επενδύσω

Πώς με βοηθάει η υπηρεσία Personal Investment Portfolios

Επενδύετε σύμφωνα με το επενδυτικό προφίλ σας και επωφελείστε από την επαγγελματική διαχείριση, την ευκολία και τη διαφάνεια.

Περισσότερα 

Η υπηρεσία Personal Investment Portfolios σας προσφέρει πολλαπλά οφέλη:

 • Επαγγελματική διαχείριση. Επωφελείστε από την τεχνογνωσία των ειδικών.
 • Επενδύσεις με βάση το προφίλ σας. Επιλέγετε διαμορφωμένα επενδυτικά χαρτοφυλάκια που ταιριάζουν στις ανάγκες, τις δυνατότητες και τους επενδυτικούς στόχους σας.
 • Διασπορά χαρτοφυλακίου. Με τα διαμορφωμένα χαρτοφυλάκια εξασφαλίζετε διασπορά του κινδύνου και άρα εξομάλυνσή του.
 • Ταχύτητα και ευκολία. Μπορείτε να αποκτήσετε εύκολα χαρτοφυλάκιο με μικρό αρχικό κεφάλαιο. Δεν χρειάζεται να ασχολείστε εσείς με τη διαχείριση και την παρακολούθησή του.
 • Πλήρη διαφάνεια. Ενημερώνεστε τακτικά για την πορεία του χαρτοφυλακίου σας. Υπάρχει πλήρης διαφάνεια στη διαχείριση του χαρτοφυλακίου και την εκτέλεση των συναλλαγών σας.

Πώς επενδύετε τα χρήματά σας

Επενδύετε σε διαμορφωμένα χαρτοφυλάκια αμοιβαίων κεφαλαίων που διαχειρίζεται και παρακολουθεί η Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ.

Περισσότερα

Επαγγελματική διαχείριση

Οι έμπειροι διαχειριστές κεφαλαίων της Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ διαχειρίζονται τα χαρτοφυλάκια στα οποία επενδύετε.

Καταρτίζουν τις επενδυτικές στρατηγικές, δηλαδή τους τύπους επενδυτικών χαρτοφυλακίων, ανά επενδυτικό προφίλ και τα παρακολουθούν σε εβδομαδιαία βάση:

 • Συντηρητική (conservative) – Χαμηλός κίνδυνος. Επενδύει σε ομόλογα (30%-60%), χρηματικά διαθέσιμα (10%-50%), μετοχές (10%-30%) και εναλλακτικές επενδύσεις (0%-20%).
 • Ισορροπημένη (moderate) – Μεσαίος κίνδυνος, παγκόσμια αγορά. Επενδύει σε ομόλογα (20%-50%), μετοχές (30%-50%), χρηματικά διαθέσιμα (0%-30%) και εναλλακτικές επενδύσεις (0%-20%).
 • Ευέλικτη (flexible) – Μεσαίος κίνδυνος, παγκόσμια αγορά. Επενδύει σε μετοχές (50%-70%), ομόλογα (10%-30%), χρηματικά διαθέσιμα (0%-30%) και εναλλακτικές επενδύσεις (0%-20%).
 • Ευέλικτη (flexible Greek) – Μεσαίος κίνδυνος, ελληνική αγορά. Επενδύει σε ελληνικές μετοχές (50%-70%), ελληνικά ομόλογα (10%-30%), χρηματικά διαθέσιμα (0%-30%) και εναλλακτικές επενδύσεις (0%-20%).
 • Δυναμική (dynamic) – Υψηλός κίνδυνος, παγκόσμια αγορά. Επενδύει σε μετοχές (70%-90%), χρηματικά διαθέσιμα (0%-30%), ομόλογα (0%-20%) και εναλλακτικές επενδύσεις (0%-20%).

Μέσα από αυτές τις διαμορφωμένες επενδυτικές στρατηγικές επιτυγχάνεται μεγάλη διασπορά και με αυτόν τον τρόπο, εξομαλύνεται ο επενδυτικός κίνδυνος.

Επενδύετε σύμφωνα με το προφίλ σας

Για να μπορέσετε να επιλέξετε επενδυτική στρατηγική, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε το επενδυτικό προφίλ σας μέσα από το ειδικά διαμορφωμένο ερωτηματολόγιό μας.

Μετά μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες επενδυτικές στρατηγικές που είναι κατάλληλες για το επενδυτικό προφίλ σας. Επιλέγετε την επενδυτική στρατηγική που κρίνετε ότι ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες, τους στόχους και τις δυνατότητές σας, καθώς και τον χρονικό ορίζοντα που θέλετε να επενδύσετε.

Όλες οι διαθέσιμες στρατηγικές αντιστοιχούν σε ισοδύναμο ή χαμηλότερο κίνδυνο σε σχέση με το επενδυτικό προφίλ σας. Έτσι, διασφαλίζουμε ότι η επενδυτική στρατηγική που επιλέγετε ταιριάζει με το επενδυτικό προφίλ σας.

Πώς αποκτάτε πρόσβαση στην υπηρεσία Personal Investment Portfolios

Είτε online είτε σε κατάστημα, αποκτάτε ατομικό χαρτοφυλάκιο. Για κοινό χαρτοφυλάκιο επισκεφθείτε το κατάστημα που σας εξυπηρετεί.

Περισσότερα

Δημιουργία ατομικού χαρτοφυλακίου

Για να αποκτήσετε ατομικό χαρτοφυλάκιο online μέσα από το e-Banking σας, πρέπει να έχετε μοναδική φορολογική κατοικία στην Ελλάδα.

Δείτε βήμα-βήμα πώς αποκτάτε ατομικό χαρτοφυλάκιο online.

Εάν δεν έχετε κωδικούς e-Banking, μπορείτε να αποκτήσετε online κωδικούς σύνδεσης με τον αριθμό και το PIN μιας χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας σας Eurobank και τον αριθμό κινητού που έχετε δηλώσει στην Eurobank.

Εναλλακτικά, ελάτε με ραντεβού στο κατάστημα που σας εξυπηρετεί.

Δημιουργία κοινού χαρτοφυλακίου

Για να αποκτήσετε κοινό χαρτοφυλάκιο, πρέπει να έρθετε όλοι οι δικαιούχοι στο κατάστημα.

Κλείστε ραντεβού στο κατάστημα που σας εξυπηρετεί για να ενημερωθείτε και να αποκτήσετε κοινό χαρτοφυλάκιο.

Πώς πραγματοποιείτε συναλλαγές στο χαρτοφυλάκιό σας

Επιλέγετε και διαχειρίζεστε τα ατομικά ή κοινά χαρτοφυλάκιά σας online μέσα από το e-Banking.

Περισσότερα 

Συναλλαγές online

Μέσα από το e-Banking σας, μπορείτε να κάνετε συναλλαγές online εύκολα και με ασφάλεια: επιλογή επενδυτικής στρατηγικής, αρχική επένδυση, πρόσθετη επένδυση, μερική ή ολική ρευστοποίηση επένδυσης.

Όλοι οι δικαιούχοι του κοινού χαρτοφυλακίου έχουν πρόσβαση και μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές. Ωστόσο, μόνο ο δικαιούχος που έχετε ορίσει ως εκπρόσωπο του κοινού χαρτοφυλακίου μπορεί να επιλέγει επενδυτική στρατηγική.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις συναλλαγές σας στο κατάστημα που σας εξυπηρετεί.

Επιλογή επενδυτικών στρατηγικών

Επιλέγετε επενδυτικές στρατηγικές ανάμεσα από τις διαθέσιμες. Όλες οι στρατηγικές που εμφανίζονται αντιστοιχούν στο επενδυτικό προφίλ σας.

Εάν θελήσετε να αλλάξετε επενδυτική στρατηγική, το κάνετε online ή στο κατάστημα που σας εξυπηρετεί.

Πρόσθετη επένδυση

Μπορείτε να αυξήσετε τη συμμετοχή σας σε υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο, με πρόσθετη επένδυση. Το ποσό της πρόσθετης επένδυσης πρέπει να είναι τουλάχιστον 1.000€.

Μερική ρευστοποίηση επένδυσης

Μπορείτε να ρευστοποιήσετε μέρος της επένδυσής σας όποτε θέλετε, αρκεί:

 • Το ποσό της ρευστοποίησης να είναι τουλάχιστον 1.000€.
 • Η αξία του χαρτοφυλακίου σας μετά τη ρευστοποίηση να ισούται τουλάχιστον με το 10% της αρχικής σας επένδυσης. Για παράδειγμα, εάν η αρχική επένδυσή σας ήταν 5.000€, μετά τη ρευστοποίηση η αξία του χαρτοφυλακίου σας πρέπει να είναι τουλάχιστον 500€.

Ολική ρευστοποίηση επένδυσης

Μπορείτε να ρευστοποιήσετε την επένδυσή σας όποτε θέλετε. Δεν υπάρχει ελάχιστος χρόνος που πρέπει να διατηρήσετε το χαρτοφυλάκιό σας.

Πώς παρακολουθείτε το χαρτοφυλάκιό σας

Μέσα από το e-Banking σας, καθώς και από τις ενημερώσεις που σας στέλνουμε, παρακολουθείτε το χαρτοφυλάκιό σας.

Περισσότερα 

Παρακολούθηση 24 ώρες το 24ωρο

Μέσα από το e-Banking σας έχετε πρόσβαση στα χαρτοφυλάκιά σας 24 ώρες το 24ωρο, για να ενημερώνεστε αναλυτικά για την πορεία των επενδύσεών σας.

Ενημέρωση κάθε 3 μήνες

Κάθε 3 μήνες λαμβάνετε ενημέρωση που περιλαμβάνει κατάσταση με:

 • Αναλυτική διάρθρωση του χαρτοφυλακίου και την αξία του την πρώτη και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου ημερολογιακού τριμήνου.
 • Απόδοση του χαρτοφυλακίου από την έναρξή του, από την αρχή του τρέχοντος έτους και κατά το προηγούμενο τρίμηνο.
 • Όλες τις συναλλαγές που κάνατε το προηγούμενο ημερολογιακό τρίμηνο.
 • Το συνολικό ποσό των αμοιβών που χρεώθηκαν κατά το προηγούμενο ημερολογιακό τρίμηνο.

Μας ρωτούν συχνά για την υπηρεσία Personal Investment Portfolios

Ποιο είναι το ελάχιστο ποσό συμμετοχής;

Περισσότερα

5.000€.

Μπορώ να μεταβάλω τη σύνθεση της επενδυτικής στρατηγικής που έχω επιλέξει;

Περισσότερα

Όχι. Μόνον ο διαχειριστής, δηλαδή η Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ, μπορεί να μεταβάλλει τη σύνθεση της επενδυτικής στρατηγικής.

Τι γίνεται εάν μεταβληθούν σημαντικά οι συνθήκες της αγοράς;

Περισσότερα
Η Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ αναδιαρθρώνει τη σύνθεση κάθε επενδυτικής στρατηγικής, όταν κρίνει ότι αυτό επιβάλλεται από τις συνθήκες της αγοράς.

Παράλληλα, σας ενημερώνουμε αμέσως εάν η αξία του χαρτοφυλακίου σας μειωθεί κατά 10% από την τελευταία τακτική ενημέρωση.

Θα επιβαρυνθώ με έξοδα;

Επενδύετε σύμφωνα με το επενδυτικό προφίλ σας και επωφελείστε από την επαγγελματική διαχείριση, την ευκολία και τη διαφάνεια.

Περισσότερα 

Επιβαρύνεστε με αμοιβή διαχείρισης κάθε 3 μήνες.

Σε περίπτωση θετικής απόδοσης του χαρτοφυλακίου, επιβαρύνεστε επιπλέον με αμοιβή υπεραπόδοσης.

Δείτε αναλυτικά τις προμήθειες για την υπηρεσία Personal Investment Portfolios στο Τιμολόγιο Τραπεζικών Εργασιών.

Επενδύστε με την υπηρεσία Personal Investment Portfolios

Αποκτήστε ατομικό χαρτοφυλάκιο μέσα από το ασφαλές περιβάλλον του e-Banking.

Θέλω να επενδύσω

Δείτε βήμα-βήμα πώς ανοίγετε ατομικό χαρτοφυλάκιο online.

Για να δημιουργήσετε κοινό χαρτοφυλάκιο, πρέπει να έρθετε όλοι οι δικαιούχοι στο κατάστημα. Κλείστε ραντεβού στο κατάστημα που σας εξυπηρετεί.